Smaak vs Suiker


Hoe belangrijk is smaak eigenlijk?
Wat doen de verschillende soorten suikers in je lichaam?
Wat zit er daadwerkelijk in frisdranken en hoe gezond is dit eigenlijk voor je?
En nog veel meer vragen...

Sinds ons gezin volledig de essentiële oliën in ons dagelijks leven geïntegreerd hebben, stellen wij ons steeds meer de vraag: wat zit er nu werkelijk in de producten die wij dagelijks nodig hebben?
En zijn die stofjes nu allemaal wel heel erg gezond voor ons en ons lichaam? Kunnen we ook een heerlijke en lekkere smaak op een eenvoudige manier verkrijgen?

Wij deden de ultieme test: 
We maakten een keuze uit een voor iedereen bekende frisdrank en een eenvoudige en een vooral betaalbare essentiële olie.



De bekende frisdrank werd Fanta Orange - te koop bij elke supermarkt voor gemiddeld 1.65 euro voor 1 liter. Een betaalbare essentiële olie werd Wild orange - te koop voor 14,50 euro voor 15 ml. We maakten van deze essentiële olie 1 liter fles sprankelend water met 1 druppel Wild orange.

Hoe deden we de test?
We namen een lekker goed gekoeld groot glas met Fanta Orange en een lekker goed gekoeld groot glas van de mix met sprankelend water en 1 druppel Wild orange.
Beide glazen werden opgedronken.

Wat viel ons op?
De smaak van de Fanta Orange:
- erg zoete smaak en de nasmaak is niet lekker (doet chemisch aan)
- het dorstlessend effect niet aanwezig, je drinkt alleen nog maar meer
De smaak van Wild orange:
- een eenvoudige en lekkere smaak, beetje zoet en smaakt heel natuurlijk
- het dorstlessend effect is heel sterk

We keken ook eens naar de ingrediënten!
De lijst van ingrediënten van Fanta Orange is lang en zit boordevol met stoffen die niet we allemaal nodig hebben; sprankelend water, suiker, sinaasappelsap uit sapconcentraat (6%), voedingszuren: citroenzuur, natriumcitraat, conserveermiddel: kaliumsorbaat, natuurlijke sinaasappelaroma's met andere natuurlijke aroma's, antioxidant: ascorbinezuur, zoetstoffen: acesulfaam-K, aspartaam, stabilisator: guarpitmeel, wortelconcentraat, kleurstof: carotenen.

De ingrediënten van Wild orange is enkel en alleen de essentiële olie van de Citrus sinensis en het sprankelend water (1 liter) waar je slechts 1 druppel Wild orange aan toevoegt.

Daarnaast keken we ook eens naar de kosten!
Doorgaans kost 1 liter sprankelend water gemiddeld, in elke supermarkt, 070 eurocent. Met 15ml Wild orange kun je 240 liter gezonde en lekkere frisdrank maken.

Voor 240 flessen Fanta Orange betaal je uiteindelijk 396 euro.
Voor 240 flessen Wild orange betaal je uiteindelijk: 240 maal 0.70 + 14.50 = 182.50 euro.

Voor ons is de keuze duidelijk!
Door het gebruik van Wild orange op deze simpele manier zijn de kosten minder, het dorstlessend effect is gezonder en heel goed en je lijft ontvangt geen suikers en geen aanverwante andere schadelijke stoffen.

Wat kies jij?











Geen opmerkingen:

Een reactie posten